Wolkenhof Ponies

Dainty Bartholomew VH16-029-0267

Nimi Dainty Bartholomew Säkäkorkeus 146 cm
Rotu, sukupuoli Saksalainen ratsuponiori 62,5% Väri punaruunikko
Syntynyt, ikä 05.08.2016, 10 vuotta Painotus, koulutustaso Kouluratsastus, Vaativa B (taso 6/5)
Omistaja Wolkenhof Ponies (VRL-06725) Kasvattaja Dainty
Saavutukset -

Bart on tallin ihana halinalle, vaikka ehkä omasta mielestään se on kovanaamainen macho. Käsitellessä ori on kuitenkin kaikkea muuta kuin vaikea: kun sitä taluttaa ja se rupeaa oreilemaan, narukaan ei kiristy, vaikka pari päänheilautusta ja toikkarointia tulisikin. Karsinassa ori seisoo kiltisti paikoillaan. Jos käytävällä tapahtuu jotain, se ryhdistäytyy silminnähden, mutta kaviot eivät liikahdakaan paikoiltaan.

Bart on ratsastaessa miellyttävä, heti alusta asti yleensä eteenpäinpyrkivä. Hyvä tuntuma ja jalat kylkien ympärille tosin vaaditaan, että ori ottaa ratsastajan todesta ja pyrkii kulkemaan oikein päin. Orilla on vahva laukka, jonka kontrolloimiseen tarvitaan kunnon istunta-avut, mutta kunhan orin saa kunnolla kontrolliin ja polkemaan alle kunnolla selän läpi, se on kyllä näyttävä ilmestys. Orilla ei juuri koskaan ole motivaationpuutetta treenatessa, vaan se on aina innoissaan tekemässä tehtäviä, ja saattaa jopa innostua uusia asioita opetellessa hieman liikaa.

Maapuomeilla työskentelystä Bart ei juuri välitä, se ei oikeastaan juuri reagoi niihin. Ori saattaa jopa huolimattomuuttaan kolistella kavioitaan puomeihin, ja olemmekin tallilaisten kanssa naureskelleet, että ori on koulusukuisin yksilö, joka tallista löytyy. Maastolenkeistä ori sen sijaan pitää, ja kulkee aina reippaasti – saattaa heittää laukkapätkällä hieman ilopukkiakin, ainakin keväällä maastokauden alkaessa. Etenkin pellolla ratsastaminen on orin kanssa hieman uhkarohkeaa. Pellolla mentäessä on syytä pitää koko ajan kontrolli ja työskennellä, sillä hetkeksi kun ratsastajan keskittyminen herpaantuu, ori saattaa hyödyntää tilaisuuden.

Kilpailupaikalla Bart on juuri samanlainen herrasmies kuin sen kotikäytöksen perusteella voisi päätellä. Orin kanssa kaikki sujuu mutkattomasti; lastaus, varustus ja verryttelykin, vaikka vierestä suhaisi tammaa ja oria vuorotellen. Vaikka sen keskittyminen voikin hevosvilinässä hieman herpaantua, se näyttäytyy vain hitautena vastata apuihin, mutta minkäänlaista kohtausta ori ei taatusti aiheuta.

Suku & jälkeläiset

i. Baroncelli van Ressel
saksalainen ratsuponi 75%
ruunikko, 148 cm
ii. Ikimbi van Ressel
saksalainen ratsuponi 50%
musta, 145 cm
iii. Ircostro
holstein
iie. Llanwnnen Nanea
welsh B
ie. Mon Boombop
new forest
tummanruunikko, 148 cm
iei. Valentijn
new forest
iee. Mon Brigit
new forest
e. Cronberry Cerena
brittiläinen ratsuponi 50%
ruunivoikko, 145 cm
ei. Cronberry Cinsbo
brittiläinen ratsuponi 50%
vaaleanpunaruunikko, 147 cm
eii. Cin II
englantilainen täysiverinen
eie. Cronberry Serendity
welsh B
ee. Grenfield Serena
brittiläinen ratsuponi 50%
ruunivoikko, 144 cm
eei. Tariddan xx
englantilainen täysiverinen
eee. Grenfield Miriam
welsh B
19.08.2016 t. Dainty Ephaira (e. Elly Dainty)
08.02.2021 t. Wolkenhof Jamilla (e. Janelle Dainty)
27.02.2021 o. Wolkenhof Bayard (e. Kelmin Bambam)

Kilpailumenestys

Bart kilpaili uransa porrastetuissa KRJ:n alaisissa kilpailuissa, katso tarkemmat tiedot VRL:n profiilista.

31.03.2021 KRJ Cup Haltiasalo - Helppo A - 16/163

Valmennukset ja päiväkirjamerkinnät

Päiväkirjamerkintä 31.3.2021, KRJ Cup-kisapäivä

Bart oli jo hetki sitten lopetellut aktiivisen kilpauransa, mutta päätin viedä sen vielä yhteen KRJ Cupin osakilpailuun. Kilpailua edeltävänä päivänä pesin orin huolella korvista kavioihin, selvitin hännän ja letitin sen ranskanletille. Uppouduin iltamyöhällä niin syvälle ponin puunaamiseen, että normaalista poiketen letitin jopa sen harjan valmiiksi aamulla pyöriteltäviä sykeröitä varten, vaikka normaalisti Wolkenhofin hoitajat pitävät huolen ponien edustuskunnosta. Seuraavana aamuna raahauduin poneja täyteen lastatulle rekalle kahvikuppi kädessä ja aurinkolasit päässä. Onneksi korvaamattomat hoitajamme olivat laittaneet kaikki ponit kisakuntoon ja ajoivat vielä rekan kisapaikalle, jotta sain pidennettyä yöuniani vielä kolmen vartin ajomatkan verran. Bart oli toinen poni, jonka starttasin Helppo A -radalle. Starttien välissä oli hyvin aikaa, joten ehdin tehdä verryttelyt ihan rauhassa. Pitkät alkukäynnit ja kevyet ravit todella tuntuivat merkkaavan orille, sillä kun aloitin työskentelyn, se oli vertynyt ja toimi kuin unelma. Juuri ennen radalle menoa vedin vielä henkeä hoitajamme napatessa valkoiset pintelit pois, ja sitten tositoimiin. Rata meni todella hyvin; Bartin kokemus näkyi kauas, kun se tanssahteli itsevarmana pyyntöjeni mukaisesti. Prosentit olivat pienoinen pettymys, mutta olihan se tiedossa, että cupissa on erittäin kova taso. Pisteemme riittivät kuitenkin lopulta 16. sijalle suuressa 163 lähtijän luokassa.

Kouluvalmennus 11.2.2021

Tuuli ujelsi tallin katossa, kun varustin Bartia kouluvalmennustamme varten. Vaikka oli keskipäivä, taivas oli pilvinen ja ulkona miltei hämärää. Kirosin hampaiden välistäni Wolkenhofin maneesiremontin ajankohtaa ja talutin orin ulkokentälle. Alkuraveista asti meno oli hieman hasardia, ori otti sivuloikkia ja lähtöjä milloin mistäkin. Kun valmentajamme tuli, aloitimme siirtymisillä ravin ja laukan välillä, ja yritin vain keskittyä pitämään itseni ja Bartin rauhallisena – mikä ei ollut ihan helppo tehtävä. Bart otti kipinää kaikesta kentän laidalla tapahtuvasta, ja myös valmentajamme huomasi hankaluuteni pitää oria nahoissaan. Muutimme siis tehtävää, ja siirryimme keskiympyrälle, jossa pienensimme ja suurensimme ympyrää, samalla vuorotellen hieman kooten ja keskilaukkaa ajatellen. Ympyrällä sainkin Bartin paremmin avuille ja keskittymään minuun, ja ori alkoi hieman rentoutua. Saimme hyviä pätkiä koottua laukkaa, mutta liikaa en viitsinyt oria usuttaa eteen ihan valmentajamme suostumuksella, jotta vältettäisiin ylimääräiset lähdöt. Toikkarointi oli selkeästi väsyttänyt Bartia, joten kun saimme muutaman hyvän pätkän ympyrällä, aloimme lopetella. Tuulikin alkoi rauhoittua, ja pääsin ravaamaan orin pois suhteellisen rauhallisin mielin.

Kouluvalmennus 20.4.2020

Voihan vastalaukat. Bartin kanssa oli päästy koulutusvaiheessa siihen, että vastalaukka pysyy hyvin, jos mennään isoa kaarretta. Halusinkin tänään valmennuksessa keskittyä siihen, että saisin pidettyä orin vastalaukassa ja vielä mahdollisesti laadukkaassa sellaisessa, myös pienemmällä uralla. Aloitin verryttelemällä tuttuun tapaan itsenäisesti, jonka jälkeen aloitimme valmentajamme kanssa kevyesti ravityöskentelyllä tekemällä avotaivutuksia kumpaankin kierrokseen. Laukassa aloitimme laukanvaihdoilla käynnin kautta. Sitten kahdeksikolle vastalaukassa, ja hyvissä ajoin ennen pituushalkaisijan ylitystä siirtyminen käyntiin ja takaisin laukkaan ennen kunnon kaarretta. Sainkin hyviä vinkkejä laukan pitämiseen laadukkaana, ja kevyen kokoamisen kautta koko orin olemus vastalaukassa muuttui varmemmaksi ja vastalaukkaa oli helpompi kontrolloida. Pikkuhiljaa pienensimme kahdeksikon uraa, ja lopulta saimme jättää laukanvaihdon pois, ja kahdeksikon ympyrät olivat noin 15 metriä halkaisijaltaan. Yllättävää kyllä tämäkin onnistui meiltä erittäin hyvin, kunhan muistin pitää laukan koko ajan huolellisesti kontrollissa, enkä päästänyt kontrollia lipeämään kun siirryttiin vastalaukan kaarelle. Lopulta tyytyväisyys paistoi valmentajamme kasvoilta, kun virnistelin orin selässä hämmästyneen iloisena, ja saimme luvan ravata. Annoin orin venyttää kaulaansa eteen-alas kevyessä ravissa, jonka jälkeen palkitsin Bartin vartin maastokävelyllä mukavan aurinkoisessa säässä.

Tämä on virtuaalihevonen. This is a sim game horse.